Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe kuleczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada 1 szt. biała
mleko 2% 5 łyżek
orzechy włoskie 13-15 szt.
rodzynki 2 łyżki
kakao 1 łyżka
wiórki kokosowe 1 łyżka
Biszkopty 1 łyżka pokruszonych
herbatniki 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe kuleczki

Czkoladę, herbatniki kruszę. Do mleka dodaję czekoladę,roztapiam ją, ddaję rodzynki, drobno pokrojone orzechy i pokruszone herbatniki. Dokładnie mieszam.Wilgotnymi rękoma formuję kuleczki,ołowęobtaczam w kakao, a resztę: częśc we wiórkach kokosowych, a drugą częśc w pokruszonych biszkoptach. Następnie wkłądam na godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 18.07.2012 08:20
Ja "produkuję" takie domowe trufelki na sto sposobów :) Muszę i Twój przepis przetestować ;)
MAR3STA 25.11.2010 12:49
dzieciaki za nimi przepadają;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak