Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka i jabłka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 3/4 szklanki
mąka 1 szklanka
budyni śmietankowe 40g 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniiowy 1 szt
margaryna 3/4 kostki
kakao 3 łyżki
jabłka 3 średnie

Przepis i sposób przygotowania na: Babka i jabłka

Ciasto:
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.Następnie dodać przesianą mąkę z budyń i proszek do pieczenia.
Na koniec wlać letnią rozpuszczoną margarynę
1/3 ciasta białego wlać do formy keksowej, pozostałe ciasto wymieszać z kakao i wlać na białe ciasto na wierzch położyć jabłka pokrojone w plasterki.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Temperatura pieczenia 175oC
Czas pieczenia: 45 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 30.01.2012 12:41
lubie takie ciacha
Olaa 05.08.2011 12:34
musze spróbować
novita23 05.08.2011 11:40
super
iknkirke 07.07.2011 10:36
super
Krzysztof42 30.05.2011 16:10
lubię babki i jabłka też
Anna169Hosz 05.01.2011 07:14
Apetycznie wygląda i na pewno pyszna...lubię ciasta z owocami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak