Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mini salatka na gorąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 500g
kukurydza w puszce 1
czosnek 2 zabki
cebula 100g
natka piertuszki do posypania
oliwa 3lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: mini salatka na gorąco

Na oliwie z oliwek krótko podsmażyć posiekaną cebulę.
Dodać posiekany czosnek i dusić razem, aż cebula zmięknie (10-15 minut).
Następnie dodać obrane, pozbawione pestek i pokrojone w kostkę pomidory i gotować przez kolejne 10 minut.
Dodać sól, pieprz i kukurydzę, wymieszać i jeszcze chwilę gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak