Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałata z jajkami przepiórczymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata
łosoś wędzony 25 dag
awokado 2 szt
sos winegret
pieprz
jajka przepiórcze 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałata z jajkami przepiórczymi

Sałatę płuczemy i osuszamy. Liście rwiemy na kawałki i układamy na półmisku. Ugotowane na twardo przepiórcze jaja przekrajamy na połówki wzdłuż i układamy na sałacie. Dodajemy podzielonego na mniejsze części łososia i awokado. Składniki sosu – oliwę, sok z cytryny, sól i cukier dokładnie mieszamy. Polewamy sałatę winegretem. Na stół podajemy ze świeżo zmielonym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak