Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
ziemniaki 1 kg
cebula
marchew 5
bulion drobiowy
olej
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kapustą

Ziemniaki obieramy, gotujemy, studzimy i kroimy na plasterki. Cebule obieramy i drobno siekamy. Marchew obieramy ścieramy na tarce na grubych oczkach. Na rozgrzany tłuszcz, na patelnie wrzucamy marchew, kiszona kapuste, cebule. Smażymy 15 minut. Dolewamy bulion, dodajemy papryke, sol i pieprz i dusimy pod przykryciem aż wyparuje woda. Przekładamy mieszankę do naczynia żaroodpornego i przykrywamy ziemniakami. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak