Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gyros wieprzowy z musztardą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 500g
przyprawa do gyrosa
olej 3łyzki
musztarda 4łyzki
czosnek 4 zabki

Przepis i sposób przygotowania na: gyros wieprzowy z musztardą

Mięso pokroić w małe plasterki i posolić.

Marynata: wymieszać olej z musztardą i przyprawą gyros (sporo!), przepuścić czosnek przez praskę lub zetrzeć na małych oczkach tarki, całość wymieszać.

Mięso obtoczyć w marynacie i odstawić do lodówki na ok 3 godz. Po wyjęciu z lodówki smażyć na teflonowej patelni bez dodatku oleju (w zupełności wystarczy ten z marynaty)

Odsączyć na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak