Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z gruszką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
gruszki 4 sztuki
proszek do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z gruszką

Składniki ciasta miksujemy, pianę ubijamy i łączymy delikatnie z masą. Na wierzch układamy pokrojone w plasterki gruszki i przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy w tortownicy, w temperaturze 180 stopni. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 08.10.2011 22:50
ale pyszności
gosia561 08.10.2011 22:50
ale pyszności
gosia561 08.10.2011 22:50
ale pyszności
Grażyna13 20.12.2010 10:41
To by mi smakowało :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak