Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowa gorąca czekolada

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 500ml
mleczna czekolada 2
kremówka 125ml
cukier 1łyzka
kakao do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: domowa gorąca czekolada

Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder. W rondleku zagotowujemy mleko, nieustannie miksując, aż do uzyskania piany. Kiedy mleko zacznie się gotować, dodajemy czekoladę i mieszamy, aż do jej stopienia. Wlewamy do podgrzanych kubków i okrywamy bitą śmietaną. Posypujemy kakao i natychmiast podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak