Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem jogurtowo-ptysiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 750 ml
jogurt naturalny 0,5 l
groszek ptysiowy 1 paczka
oregano 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: krem jogurtowo-ptysiowy

przecier pomidorowy wlewamy do garnka i zagotować,doprawić solą,pieprzem i oregano,można dodać odrobinę cukru do smaku,następnie wlac jogurt,dokładnie wymieszać i gotować 5-10min.przed końcem gotowaniado zupy dodać porwane listki bazylii,podawać z groszkiem ptysiowym,udekorowaną bazylią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 11.10.2011 21:51
pycha
ilka_86 26.02.2011 09:15
bardzo apetyczne:)
Tomek16 25.11.2010 13:38
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak