Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso drobiowe 0,3 kg
ogórki kiszone 0,5 kg
włoszczyzna 1 sztuka
koperek
śmietan 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z koperkiem

Z mięsa drobiowego ugotować wywar. Dodać włoszczyznę. Ogórki obrać ze skórki, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać do wywaru. Doprawić: solą, pieprzem czarnym i ziołowym, oraz Ziarenkami Smaku. Mąkę wymieszać ze śmietaną, dolać do zupy.
Posypać koperkiem. Podawać z ziemniakami, lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 18.01.2012 13:30
Zupa ogórkowa - to jest to! :)
agata1722
agata1722 25.12.2010 22:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak