Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ruskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto bez jaj 1 kilogram
ziemniaki 2 kilogramy
sól, pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
ser biały 500 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: ruskie

przygotowujemy ciasto http://www.doradcasmaku.pl/przepis/54423/ciasto-na-pierogi-bez-jajek.html , gotujemy ziemniaki , odstawiamy do ostygnięcia podsmażamy cebulkę , ziemniaki wraz z serem i cebulą mielemy przez maszynkę , przyprawiamy solą i pieprzem, Ciasto rozwałkowujemy , wycinamy krążki, z farszu robimy kulki, lepimy pierogi , gotujemy w osolonej wodzie 7 minut od momentu kiey wypłyna na wirzk ,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł29 17.09.2012 22:03
Kocham pierogi ruskie. :)
Jolanta40 13.12.2011 23:07
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak