Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bryzole z jabłkami i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 4 kotlety
ser żółty 4 plastry
jabłko winne 1 szt
mąka do panierowania
pieprz, sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bryzole z jabłkami i serem

Szynkę rozbic tłuczkiem, posolic i popieprzyc. Obtoczyc w mące i zrumienic z obu stron na rozgrzanym oleju. Jabłko obtac i pokroic na okrągłe plastry, wyciąc gniazdo nasienne. Na każdym kotlecie położyc po plasterku jabłka i na nim plasterek sera. Włożyc do naczynia żaroodpornego i zapiekac aż ser sie rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everything 02.03.2012 15:27
fajne
edyta12017 16.05.2011 21:37
no no ciekawe
Dorota71 17.09.2010 08:53
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak