Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz z papryczką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 0,5 kg
cebula biała 1
mąka pszenna 1 łyżka
ząbek czosnku 1
olej 2 łyżki
sól
śmietana 12-procentowa 2 łyżki
koperek 1 pęczek
papryczka chili 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz z papryczką

Dorsza pokroić na kawałki i obtoczyć w przyprawach z dodatkiem wyciśniętego czosnku i papryczki chili.
Oprószyć mąką i usmażyć na oleju na złoto, razem z pokrojoną w kosteczkę cebulką.
Dodać 2 łyżki śmietany, zasmażyć. Przełożyć na talerze, posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak