Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gryczniaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
kasza gryczana 0,5 szklanki
ser żółt 10 dag
por 1/4 sztuki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: gryczniaczki

kaszę gotujemy do miękkości odcedzamy i studzimy pora myjemy i drobno kroimy wsypujemy do kaszy dodajemy mięso wbijamy jajko doprawiamy i mieszamy ser ścieramy na tarce o dużych oczkach wsypujemy do kaszy i mieszamy aż powstanie jednolita masa formujemy kotleciki obtaczamy w tartej bułce smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak