Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka- ciasto

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
woda 1 szklanka
mąka 1 szklanka
jajko 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka- ciasto

Do rondelka wlać wodę i umieścić margarynę. Wszystko zagotować. Następnie dodać mąke i wymieszać, np. trzepaczką. Powstałą masę wystudzić, a potem ucierać ją z jajkami. Powstałe ciasto podzielić na 2 części i upiec w 2 takich samych formach w gorącym piekarniku ( do momentu, gdy ciasto będzie miało złoty kolor).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak