Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pita z greckim farszem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
czarne oliwki 3 łyżki
ser feta 20 dag
oliwa 3 sztuki
cebula 1/2 sztuka
czosnek 2 ząbki
tymianek 1 łyżeczka
pita 4 sztuki
papryka żółta 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pita z greckim farszem

Papryki oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę, oliwki w plasterki, cebulę siekamy, ser kruszymy. Składniki farszu mieszamy, dodajemy zmiażdżony czosnek, doprawiamy do smaku i mieszamy. Pity podpiekamy w piekarniku i nadziewamy je powstałym farszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak