Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka i papryki konserwowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler naciowy 3
natka pietruszki
sok z cytryny
sól
pieprz
ciecierzyca 30 dag
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka i papryki konserwowej

Moczymy groch w wodzie przez noc. Na drugi dzień odcedzamy ,przesypujemy do lekko osolonej wody i gotujemy około 20 minut.Przesypujemy na duże sitko i zostawiamy by odciekła z wody.Tuńczyka wraz papryką osaczamy z zalewy .Paprykę kroimy w paski a tuńczyka rozdrabniamy widelcem.Seler czyścimy i kroimy na 4 cm kawałki .Przygotowane składniki przekładamy do salaterki ,dodajemy groch .Oprószamy solą i pieprzem i delikatnie mieszamy Skrapiamy sokiem z cytryny świeżo wyciśniętym.Posypujemy posiekaną natką pietruszki. groch można zastąpic kukurydzą lub ugotowaną białą fasolą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.04.2013 08:17
fajny pomysł
misia53 06.09.2011 23:10
Iza , a jaki to jest groch wloski?
ben-ka 25.08.2011 10:14
tak to jeszcze nie robiłam.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak