Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki szpiankowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb tostowy 10 kromek
jaja 2 sztuki
mleko 1/2 szklanka
masło 4 łyżki
szpianak 2 garście
pomidory suszone w zalewie 10 sztuk
mozzarella 5 plastrów
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki szpiankowe

Pomidory kroimy w kostkę, szpinak siekamy. Chlek smarujemy masłem i na pięciu z nich układamy plastry sera, pomidory, szpiank. Przykrywamy pozostałymi kromkami chleba. Kroimy po przekątnej na trujkąciki i panierujemy w rozkłóconym jajku wymieszanym z mlekiem, smażymy na rozgrzanym tłuszczy z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 27.10.2011 21:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak