Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDŹ POD PIERZYNKĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 50 dag
ziemniaki gotowane w mundurkach 2
buraki czerwone 2
cebule 2
ząbki czosnku 2
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
cukier 1 łyzeczka
jogurt naturalny po 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDŹ POD PIERZYNKĄ

Śledzie moczymy w mleku lub w wodzie, kroimy na kawałki.
Ugotowane i obrane ziemniaki i buraki kroimy w dużą kostkę,cebulę w kosteczkę.
Sos: mieszamy majonez z jogurtem, musztardą, przeciśniętym czosnkiem i cukrem.
W szklanym naczyniu układamy warstwami
-ziemniaki,
-śledzie,
-cebula,
-buraki,
Całość zalewamy sosem i odstawiamy na kilka godzin na \"przegryzkę\".
Można dodać inne składniki, takie jak jabłko, ogórek kiszony, groszek jajko ugotowane na twardo, czy inne według smaku

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak