Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

twarogowe bałwanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 1łyżka
śmietana 1łyżka
groszek konserwowy 1łyżka
parówka
cebula 1/2
liście sałaty kilka
szczypiorek kilka piórek
sól
pieprz
papryka 1 (pokrojona na kawałki)

Przepis i sposób przygotowania na: twarogowe bałwanki

Cebulę obrać i posiekać.Wymieszać z twarogiem.Dodać majonez i śmietanę.Doprawić.Sałatę i szczypiorek umyć i osuszyć.Z masy twarogowej formować kulki i robić bałwanki.Z groszku robić guziki,z papryki buzię,ze szczypiorku miotłę,a z parówki kapelusz i stopy.Bałwanka stawiać na sałacie i dekorować plasterkami ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 31.03.2011 16:04
super
Ewelina47 18.01.2011 07:58
a gdzie zdjęcie... bo przepis jest ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak