Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybki bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula biała 0,3 kg
sos słodko-kwaśny 1 sztuka
sól, pieprz
przyprawa prowansalska
kapusta 2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: szybki bigos

kapustę myjemy szatkujemy i solimy wkładamy do garnka zalewamy wodą gotujemy aż woda odparuje cebulę kroimy niezbyt cienko a kiełbasę i oczyszczone pieczarki w kostkę wszystkie składniki kolejno podsmażamy uważając żeby pieczarki nie odparowały dodajemy do kapusty wlewamy sos słodko-kwaśny przyprawiamy mieszamy i chwilę gotujemy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 24.11.2010 18:05
tez próbowałam taki na szybko;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak