Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z musem rybnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 20 dag
masło 5 dag
ocet winny 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
natka pietruszki
sól
papryka czerwona 4 strąki

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z musem rybnym

Strąki papryki układamy na zwilżonej wodą blaszce ,pieczemy w gorącym piekarniku aż ściemnieją .Wkładamy do torebki foliowej i studzimy.Obieramy ze skóry .Usuwamy nasiona i kroimy na połówki.Tuńczyka osączamy i miksujemy z masłem .Kawałki papryki smarujemy pastę rybną ,zwijamy i układamy na półmisku.Ocet winny rozcieramy z solą i pierzem wlewamy oliwę.Ruloniki skrapiamy sosem i ozdabiamy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 16.03.2012 14:19
smaczne danie,które można wykorzystać w poście
iknkirke 30.10.2011 19:18
super
barbara11561 27.10.2011 08:48
ciekawy przepis
Justa32 25.10.2011 07:47
smaczne
ben-ka 01.06.2011 08:38
bardzo ciekawy przepis,lubię pieczoną paprykę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak