Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Andrut kajmakowo-orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1/4 kostki
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
andrut
orzechy włoskie 80 mielone
mleko skondensowane 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Andrut kajmakowo-orzechowy

Mleko skondensowane zagotować i ostudzić. Margarynę utrzeć dodając do niej ugotowane mleko. Kawę rozpuścić w minimalnej ilości wody, a następnie dodać do masy. Na końcu wsypać orzechy włoskie. Wszystko razem wymieszać. Gotową masą przełożyć wafle. Po przełożeniu wafli najlepiej na sam wierzch położyć coś ciężkiego, aby wafle skleiły się ze sobą. Odstawić w chłodne miejsce na około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak