Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki ze szpinakiem i serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na ciasto:
mąka 450 gr
olej 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wrzątek 300 ml
Nadzienie:
ser biały 300 gr
szpinak 300 gr
cebula 1/4 szt
olej 1 łyżka
jajko 1 szt
pieprz do smaku
kucherek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki ze szpinakiem i serem

Szpinak rozmrozić, cebulę przyrumienić na tłuszczu dodać szpinak kucharek i pieprz, odparować. Kiedy wystygnie wymieszać z serem i jajkiem.

Przygotować ciasto;
mąke wymieszać z proszkiem i olejem zalać wrzątkiem i wymieszać łyżką. Kiedy odrobine przestygnie zagnieść ciasto ..

Wałkować, wycinać szklanką krążki i lepić pierogi.
Ugotować , podawać z tłuszczem i przysmażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 13.03.2012 21:08
Pyszne.
PaniMISIOWA 17.12.2010 17:02
apetyczne
aisoglam 03.12.2010 09:28
Muszą być pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak