Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe
chrzan
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek
koper świeży
Zalewa:
ocet 10 % 1/2 l
cukier kryształ 13 łyżek
sól 6 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat
woda 4 l

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe

Ogórki dokładnie umyć i ułożyć w słoikach z koprem, chrzanem, czosnkiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Z reszty składników ugotować zalewę i zalewać słoje na gorąco. Pasteryzować 5 min. Z tych składników zalewy wystarcza na ok. 11 słoików 1l.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 30.03.2013 17:25
pyszne ,niedługo będziemy robić:)
Ada-Gaba 22.01.2013 07:24
dobre
Wafelek2601 21.11.2012 09:11
Najbardziej lubię właśnie takie domowe
elzbietar64 27.03.2012 15:35
robię wg podobnego przepisu wychodzą pyszne
Seba 09.12.2011 16:11
smaczne
Ania67 19.11.2011 08:50
pyszna klasyka
rzenia15 17.08.2011 11:01
bardzo lubię ogórki konserwowe
Anna169Hosz 19.07.2011 20:26
Sezon ogórkowy własnie się rozpoczął- na pewno wypróbuję.
Mariusz10 30.04.2011 19:25
świetne do wódeczki
mirosława4 28.04.2011 21:51
smaczne i świetne na przekąskę
RenataZ-et 01.04.2011 23:26
Sprawdzony przepis!
IKrakowianka 06.03.2011 21:13
Idealne do obiadu lub sałatek :)
ziutula
ziutula 28.01.2011 20:10
przepis Twój zachowam do sezonu ogórkowego...
Margo1 24.01.2011 12:12
lubię do obiadku
marta1371 31.12.2010 12:12
konserwowe ogóreczki zawsze pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak