Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pół kilo fasoli
kilka kiełbasek
kawałek wędzonego boczku
cebula
przecier pomidorowy 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
jałowiec
ziele angielskie
pieprz w ziarnach
sól do smaku
majeranek
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę zalewamy na noc. Potem odlewamy wodę i gotujemy ją w świeżej , dodając przyprawy- sol pod koniec gotowania. Gdy fasola jest miękka dodajemy przecier pomidorowy i podsmażony boczek z cebulą i kielbaskami. Gotujemy jeszcze przez chwilę, doprawiamy pieprzem i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.08.2013 09:58
fasolke ,to lubimy bardzo
Agnieszka/gucio22 24.02.2012 15:26
jak ja lubię fasolkę
caroline1983 21.09.2011 21:51
pycha, akurat kilka dni temu tez sobie zrobiłam :)
Izabela/bella81 19.08.2011 08:29
uwielbiam
Katarzyna156 01.12.2010 16:16
ja też :)
MAR3STA 25.11.2010 12:25
lubię fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak