Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GALARETKA JOGURTOWO- WIŚNIOWA

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok wiśniowy 200 ml.
cukier 3 łyżki
cytryna 1
miód 2 łyżki
melisa
Żelatyna wieprzowa Prymat
wiśnie bez pestek 400 g.
jogurt naturalny 2 słodzony

Przepis i sposób przygotowania na: GALARETKA JOGURTOWO- WIŚNIOWA

Żelatynę namaczamy z niewielkiej ilości zimnej wody. Wiśnie podgrzewamy z sokiem oraz cukrem a następnie mieszamy z połową żelatyny. Skórkę cytryny po sparzeniu ucieramy, sok wyciskamy. Podgrzewamy z miodem i mieszamy z resztą namoczonej żelatyny. Dodajemy do jogurtu i drobno pokrojonej melisy. Podłużną formę wykładamy folią, wlewamy masę jogurtową i wstawiamy do lodówki na ok. 20 min. N wierzch wykładamy masę wiśniową i ponownie wkładamy do lodówki. SMACZNEGO !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.02.2011 10:30
lubie takie deserki
MAR3STA 25.11.2010 16:31
pulchna pianka, pycha!
krzyniu1984 25.11.2010 10:49
świetna!
Zoso 24.11.2010 21:40
Ciekawy deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak