Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 kg
marchew 4
pietruszka 2
seler
cebula
mąka 100 g
olej do smażenia
kocentrat pomidorowy
cytryna
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Cebulę obieramy i kroimy na drobniutka kosteczkę. Pozostałe warzywa myjemy, obieramy i ścieramy na tarce. Wrzucamy na rozgrzany olej i dusimy pod przykryciem 20 minut. Pod koniec duszenia dodajemy dwie łyżki koncentratu pomidorowego oraz przyprawy typu sól, pieprz, bazylia i skrapiamy sokiem z cytryny. Rybę myjemy, nacieramy sola oraz pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na ozgrzanym oleju kilka minut z każdej strony do czasu aż się zarumieni. Usmażone ilety układamy na półmisku i obkładamy warzywami, gotowe! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak