Trufle z wiórkami kokosowymi

Trufle z wiórkami kokosowymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • mleko

    1/2 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • kakao

    2 łyżki
  • masło

    100 gram
  • migdały

    1 garść
  • biszkopty okrągłe

    kilka sztuk
  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rondelka wlać mleko, wsypać cukier i kakao- wszystko mieszać i gotować na małym ogniu. Po rozpuszczeniu cukru, zdjąć rondelek z ognia i zostawić do ostygnięcia. Na suchą patelnię wsypać mąke i prażyć ją na złoty kolor. Następnie zestawić mąke z ognia i przestudzić. Biszkopty i migdały pokruszyć np za pomocą blendera. Mąke wsypać do miski i umieścić do niej: mleko, margarynę, trochę wiórków kokosowych i pokruszone biszkopty z migdałami. Wszystko razem wymieszać i wstawić do lodówki do schłodzenia. Z masy formować niewielkie kuleczki i obtaczać je w wiórkach kokosowych. Podawać schłodzone.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat