Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzanki z wątróbką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2łyżki
wątroba cielęca 25dag
słonina 6dag
cebula
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: grzanki z wątróbką

Bułkę pokroić ukośnie na kromki,posmarować masłem.Wątrobę oczyścić,pokroić w cienkie plastry.Słoninę pokroić w cienkie plastry.Cebulę obrać,pokroić w plastry.Słoninę włożyć do rondla,niech się nadtopi.Gdy wydzieli się trochę tłuszczu,włożyć wątróbkę i cebulę,skropić ciepłą wodą.Smażyć,mieszając,15min skrapiając wodą.Ostudzić,posiekać na jednolitą masę,oprószyć solą i pieprzem.Kłaść masę grubą warstwą na kromkach bułki,posypać startym serem.Zapiekać 10min w temp.180stopniC.Przed podaniem posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak