Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek z marmoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 g
cukier 300 g
żółtko jajek 5
marmolada
sok z cytryny
migdały 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z marmoladą

Migdały sparzamy we wrzątku, obieramy i drobno siekamy. Ucieramy masło z żółtkami jaj, dodajemy posiekane migdały, mąkę oraz cukier, tworzymy jednolitą masę. Formę smarujemy masłem, nastepnie wykładamy ciasto o grubości 5mm, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut. Dekorujemy marmolada oraz płatkami migdałów, smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Leonka 24.11.2010 14:55
Nazwa tego ciasta to Mazurek z Marmoladką, badzo przepraszam za pomyłkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak