Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje marynowane śliwki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 2 kg
cukier 50 dag
woda 1500 ml
ocet 500 6%

Przepis i sposób przygotowania na: Moje marynowane śliwki

Z wody, cukru i przypraw i octu gotujemy syrop.
Umyte i wysuszone śliwki wkładamy do szklanego lub emaliowanego naczynia, zalewamy gorącą zalewą - syropem i odstawiamy na całą noc.
Czynność tę, powtarzamy 4 razy odcedzamy syrop ze śliwek, doprowadzamy go do wrzenia i zalewamy nim znów śliwki.
Wystudzoną marynatę przełożyć do słoików i zamknąć,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 28.05.2011 19:56
fajne
SmacznaPyza 13.09.2010 13:37
muszę zrobić w tym roku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak