Zupa fasolowa

Zupa fasolowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała fasola

    25 dag
  • woda

    6 szklanek
  • seler

    kawałek
  • pasta pomidorowa

    1 łyżka
  • duża marchew

    1 sztuka
  • zielona pietruszka

    pęczek
  • olej

    4 łyżki
  • sól, pieprz

    szczypta
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę przebrać, wypłukać i namoczyć w przegotowanej zimnej wodzie na noc. Fasolę zagotować w tej samej wodzie na małym ogniu, aż będzie miękka. Cebulę obrać i drobno posiekać. Marchew umyć, oskrobać i pokroić w drobną kostkę. Pastę pomidorową wymieszać z małą ilością zupy, wlać do fasolówki, dodać marchew, cebulę, seler, posiekaną zieloną pietruszkę. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Gotować dalej przez około 30 minut. Ugotowaną zupę przetrzeć przez sito lub po przestudzeniu zmiksować i ponownie zagotować. Podawać z posiekana zieloną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna/kate1980

31.05.2010 12:30
co to jest ta pasta pomidorowa?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat