Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik na blachę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
miód 25 dkg
margaryna 20 dkg
mąka 0,5 kg
jajko 2 sztuki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
kawa 1 (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik na blachę

Cukier z margaryną utrzeć, miód rozpuścić dodać pozostałe składniki i wymieszać . Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok 1 godz. Upieczony piernik można przekroić przełożyć dżemem i polać polewą czekoladową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 13.10.2011 11:05
super
bursztynek 21.07.2011 16:39
ja też piernik uwielbiam, ale z kawą jeszcze nie robiłam
Joanna67 13.05.2011 15:30
super przepis
barbara11561 04.05.2011 09:50
Lubie piec piernik-uwielbiam ten zapach w domu:)
Pati8 14.12.2010 20:49
mniam mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak