Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka w krakersach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 2 sztuki
krakersy 1 opakowanie
jogurt naturalny 1 opakowanie
sól, pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka w krakersach

Filety umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki i doprawic przyprawiamy. Filety umieścić w miseczce i zalać jogurtem. Zostawić na ponad 1 godzinę w lodówce. Krakersy pokruszyć np. za pomocą blendera. Każdy kawałek mięsa obtoczyć w krakersach. Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak