Piersi kurczaka w krakersach

Piersi kurczaka w krakersach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Filet z piersi kurczaka bez kości

    2 sztuki
  • krakersy

    1 opakowanie
  • jogurt naturalny

    1 opakowanie
  • sól, pieprz

    do smaku
  • słodka papryka Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Filety umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki i doprawic przyprawiamy. Filety umieścić w miseczce i zalać jogurtem. Zostawić na ponad 1 godzinę w lodówce. Krakersy pokruszyć np. za pomocą blendera. Każdy kawałek mięsa obtoczyć w krakersach. Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat