Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło czekoladowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 gram
czekolada gorzka 100 gram
orzechy laskowe 50 gram
mleko skondensowane 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Masło czekoladowe

Orzechy bardzo drobno posiekać, uprażyć je na suchej patelni. Połamaną czekoladę rozpuścić w kapieli wodnej wraz z dodatkiem masła. Rozpuszczoną masę zdjąć z ognia. Wlać do niej skondensowane mleko i wsypać orzechy, bardzo dokładnie wymieszać. Gotową masę przełożyć do słoiczka i lekko przestudzić, a nastepnie umieścić w lodówce, aby lekko stwardniała.

Powyższe masełko idealnie nadaje sie do przekładania wafli czy też jako dodatek na chlebek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 06.03.2011 20:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak