Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1,5 szklanki
jajko 5 sztuk
mąka pszenna 2 szklanki niepełne
mąka ziemniaczana 2 szklanki niepełne
sok z cytryny 1 sztuka
aromat cytrynowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa

Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać jajka - stopniowo, sok z cytryny i obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Doprawić aromatem cytrynowym. Dobrze utarte ciasto wlać do formy wysmarowanej margaryną i wysypaną kaszą manną lub bułką tartą. Piec w średnio nagrzanym piekarniku przez ok 50 min. Upieczoną i ostudzoną babkę można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 24.06.2012 22:56
super
ronald88 25.02.2012 16:58
super
wiola28a 09.07.2011 10:43
super
stokrotka 13.06.2011 17:02
mniam....
Robert10 01.04.2011 20:10
moja ulubiona- a tu niedługo święta
romanrafal
romanrafal 09.03.2011 15:48
bardzo bobra
Magdalena80 01.02.2011 23:32
bardzo lubię babki, a w szczególności kokosowe
Pati8 07.12.2010 12:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak