Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz buraczany z suszonymi śliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostki rosołowe wołowe 2
ziemniaki 3
marchewka
buraki 5
cebula
olej
śliwki suszone bez kostek 10dag
mąka 1łyżka
cytryna
majeranek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz buraczany z suszonymi śliwkami

Kostki rosołowe rozpuścić w 1 i 1/2l wrzątku.Ziemniaki obrać,umyć,pokroić w kostkę.Marchewkę obrać,pokroić w plasterki.Buraki obrać,umyć,drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wszystkie warzywa wrzucić do wrzącego bulionu.Cebulę obrać,posiekać,przesmażyć na oleju.Dodać suszone śliwki,oprószyć mąką,wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć.Wrzucić do garnka z zupą,gotować 10min.Cytrynę przekroić na pół,wycisnąć sok do zupy.Przyprawić do smaku solą,pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 14.02.2011 11:49
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak