Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
herbatniki zależy jaką forme posiadamy
cukier waniliowy 1 opakowanie
margaryna 1 kostka
kasza manna 1 szklanka
kakao 2 łyżki
cukier 2/3 szklanki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową

Mleko zagotować wraz z dodatkiem margaryny, cukru, cukru waniliowego i kakao,a gdy zacznie wrzeć dodać kaszę manną- ciągle mieszając. Gotować, aż do stężenia. Blaszkę wyłożyć herbatnikami. Na herbatniki wylać gorącą masę,a nastepnie przykryć ją kolejną warstwą herbatników. Udekorować polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak