Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA W KUKURYDZIANEJ PANIERCE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet ryby 40-50 dag
jajko 1
mąka kukurydziana 2-3 łyżki
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA W KUKURYDZIANEJ PANIERCE

Filety ryby odmrozić, wysuszyć w ręczniku papierowym.
W miseczce roztrzepać jajko, w drugiej wsypać mąkę kukurydzianą.
Każdy filet posolić i popieprzyć, odstawić na kilka minut, a następnie zanurzyć w jajku i obtoczyć w mące kukurydzianej. Smażyć na oleju do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak