Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos orzechowy do pieczonych bakłażanów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 15 dag
chleb razowy 1 kromka
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
pieprz czerwony
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sos orzechowy do pieczonych bakłażanów

Chleb obkrawamy ze skórki i kruszymy. Czosnek rozcieramy z solą, dodajemy posiekane orzechy, pokruszony chleb, oliwe z oliwek, pieprz. Całośc dokładnie mieszamy. Tak powstałym sosem polewamy usmażone lub grillowane bakłażany lub inne pieczone warzywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak