Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

stefanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
cukier 1 szklanka
margaryna kostka
kasza manna 1 szklanka
kakao 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
herbatniki 5 paczek
Polewa:
margaryna w kostce 1/2
cukier 1/2 szklanki
kakao 2-3 łyzki
woda 2 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: stefanka

Zagotować mleko, cukier i margarynę a następnie wsypać kaszę mannę, mieszając zagotować gdy się zagotuje odstawić z ognia i wsypać kakao, zamieszać. Masę makową przełożyć 2 razy na przełożone herbatniki na przemian, potem polać polewą czekoladowa i posypać wiórkami. Wstawić do lodówki na noc.
polewa :wszystko razem zagotowc

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek14 13.01.2011 11:18
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak