Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burger z migdałów, słonecznika i orzeszków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzeszki ziemne
słonecznik
migdały
czosnek
zielona papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Burger z migdałów, słonecznika i orzeszków

SKŁADNIKI: pół szklanki ostrego keczupu, ćwierć szklanki jogurtu naturalnego, po 2/3 szklanki płatków migdałów, solonych orzeszków ziemnych i wyłuskanych nasion słonecznika, pół szklanki posiekanej zielonej papryki, ćwierć szklanki posiekanej cebuli, ząbek czosnku, łyżka octu winnego, sól, 4 chlebki pita lub 4 bułki do hamburgerów. Do przybrania: 4 liście sałaty, 4 plasterki pomidora.

SPOSÓB WYKONANIA: Połączyć ćwierć szklanki keczupu z jogurtem i odstawić w chłodne miejsce. Migdały, orzeszki, ziarna słonecznika, paprykę, cebulę i czosnek rozdrobnić mikserem. W czasie miksowania powoli dodawać pozostały keczup i ocet. Masę podzielić na cztery części i uformować z nich okrągłe płaskie burgery. Upiec na ruszcie lub patelni. Chlebki pita nadkroić, włożyć w każdy liść sałaty, burgera i plasterek pomidora, polać dwoma łyżkami sosu keczupowo - jogurtowego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 16.05.2012 17:43
bardzo apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak