Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociołek tatrzański

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina
cebula
kminek
zielona papryka
ziemniaki
pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Kociołek tatrzański

SKŁADNIKI: 800 g baraniny bez kości - dodaliśmy wołowinę, 1 duża cebula, 1 łyżka smalcu, 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżka ostrej papryki, 1 łyżeczka kminku, 3 ząbki czosnku, 2 zielone papryki, 5 średnich ziemniaków, 2 dojrzałe pomidory, sól.

SPOSÓB WYKONANIA: Bardzo drobno posiekaną cebulę zezłocić na smalcu. Zdjąć z ognia, wsypać paprykę, dokładnie wymieszać, wlać pół szklanki wody. Postawić na ogniu, zagotować, dodać pokrojone w kostkę mięso, posolić, dodać kminek i zmiażdżony czosnek. Garnek przykryć i dusić na bardzo małym ogniu ok. 1,5 godziny w razie potrzeby podlewając nieco wodą. Dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną paprykę, sparzone, obrane ze skórki i posiekane pomidory i dolać ok. szklanki wody. Gotować do miękkości na końcu doprawiając solą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 18.09.2011 12:50
wygląda naprawdę przepysznie
wedith1 09.03.2011 09:59
Niesamowicie smacznie wygląda! Zjadłabym porcyjkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak