Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
śliwki suszone
sól, pieprz
imbir
Goździki całe Prymat
wykałaczki

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy ze śliwkami

cale piersi kroimy na poł a potem przecinamy je po całości, także z 1 piersi mamy 4 kawałki mięska. lekko je rozbijamy ale leciutko bo jak wiemy cycki zaraz się rozwalają ;) solimy i pieprzymy.
na kawałkach mięska ukłądamy suszone śliwki lub morele - moim zdaniem ze śliwkami jest smaczniejsze, zwijamy w rulonik i spinamy 2 wykałaczkami, jak nam wygodniej, nie musi to być wcale równo.
gotowe jeżyki wrzucamy na patelenkę, obsmażamy i potem do garnuszka razem z tym co zostanie na patelence, podlewamy bulionem drobiowym z kostki, wrzucamy imbir, gożdziki i suszone śliwki, gotujemy do miękkości.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.10.2011 07:31
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak