Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po rosyjsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 2 garśći
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
masło 2 łyz,
pomidory 2 szt.
bazylia 1 łyżka
śmietana 2\\3 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po rosyjsku

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie.Stopić w rondlu masło,smażyć na nim paprykę i cebulę pokrojone w plastry,do momentu aż zmiękną.Dodać obrane pomidory i pokrojone pomidory,dusić przez 3 min.Doprawić bazylią,dodać fasolkę,całość dobrze wymieszać.Zdjąć rondel z ognia dodać do warzyw śmietanę i przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cbeti 28.11.2010 16:54
Może byc smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak