Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serdelki w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serdelki 10 sztuk
jajko 1 sztuka
mąka 1 szklanka
śmietana 2 łyżki
mleko 1 łyżka
drożdże świeże 2 dag
sól do smaku
olej do smaku
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Serdelki w cieście

Z mleka, cukru i drożdży robimy rozczyn, gdy zacznie zwiększać swoją objętość dodajemy do mąki, śmietany, żółtka , olejem i odrobiną soli. Wyrabiamy i rozwałkowujemy na cienki placek. Kroimy w paseczki o grubości ok 2 cm. Z każdej serdelki ściągamy osłonkę a następnie kładziemy na cieście posmarowanym białkiem i zwijamy spiralnie. Wykładamy na blaszkę w odstępach i smarujemy pozostałym białkiem - zapiekamy na złoty kolor. Polecam z ketchupem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 14.03.2013 09:16
fajny pomysł
fictor123 25.08.2012 16:29
super
RenataZ-et 10.07.2012 20:15
fajne :D
IlonaAlbertos 13.07.2011 23:02
Fajny przepis.
Kate131 26.09.2010 12:50
fajne i smaczne
Kate131 26.09.2010 12:50
fajne i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak