Serdelki w cieście

Serdelki w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serdelki

    10 sztuk
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    1 szklanka
  • śmietana

    2 łyżki
  • mleko

    1 łyżka
  • drożdże świeże

    2 dag
  • sól

    do smaku
  • olej

    do smaku
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mleka, cukru i drożdży robimy rozczyn, gdy zacznie zwiększać swoją objętość dodajemy do mąki, śmietany, żółtka , olejem i odrobiną soli. Wyrabiamy i rozwałkowujemy na cienki placek. Kroimy w paseczki o grubości ok 2 cm. Z każdej serdelki ściągamy osłonkę a następnie kładziemy na cieście posmarowanym białkiem i zwijamy spiralnie. Wykładamy na blaszkę w odstępach i smarujemy pozostałym białkiem - zapiekamy na złoty kolor. Polecam z ketchupem. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

14.03.2013 09:16
fajny pomysł

fictor123

25.08.2012 16:29
super

RenataZ-et

10.07.2012 20:15
fajne :D

IlonaAlbertos

13.07.2011 23:02
Fajny przepis.

Kate131

26.09.2010 12:50
fajne i smaczne

Kate131

26.09.2010 12:50
fajne i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat