Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki po harwadzku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki pokrojone w kostkę 1 kg
wywar z buraków 3\\4 szkl.
cukier 3 łyż.
mąka ziemniaczana 3 łyżki
masło 2 łyżki
sok z cytryny o,5 pół
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki po harwadzku

W misce wymieszać cukier,mąkę i sól.Wlać stopniowo ostudzony wywar z buraczków i sik z cytryny,dobrze wymieszać.Podsmażyć buraczki na maśle,na średnim ogniu około3min.Ciągle mieszając stopniowo dodawać do buraczków przygotowaną zasmażkę,dusić aż buraczki się zeszklą przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 09.12.2010 17:36
bardzo ciekawe
MAR3STA 24.11.2010 17:49
świetna także jako dodatek do obiadku!
Szarrikka 24.11.2010 09:21
Brzmi świetnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak